Waarom Kino

Je vindt het kinderdagverblijf Kino aan de Haarlemmerweg in de wijk Amsterdam Westerpark, aan de rand van het Westerpark zelf. Wij bieden kleinschalige en persoonlijke opvang in een gezellige ruimte waar de individuele ontwikkeling van het kind centraal staat. Met materialen die met zorg zijn uitgekozen om elk kind te ondersteunen in de ontwikkeling en uit te dagen in het spel. Er zijn bijzondere creatieve workshops en activiteiten zodat kinderen zich breed ontwikkelen en ontdekken wat ze leuk vinden. Zelfvertrouwen en vaardigheden nemen toe door rijke ervaringen.

Op ons kinderdagverblijf is de sfeer bij de baby’s rustig, met veel persoonlijke aandacht en de mogelijkheid het eigen ritme te volgen. Dreumesen en peuters vinden uitdaging in vrij spel en activiteiten en groeien in hun zelfstandigheid, op een tempo dat bij hen past. De peuters worden in hun laatste jaar op het kinderdagverblijf met interessante, speelse werkjes voorbereid op de basisschool.

Wij hebben een vast en betrokken team van medewerkers die met veel plezier de kinderen een fijne dag bezorgen. Rust, vrij spel en activiteiten wisselen zich af. Wij kijken goed naar wat ieder kind van ons nodig heeft, zodat wij de juiste aansluiting kunnen vinden in zowel ons handelen als de materialen en activiteiten.

De pedagogische visie van Emmi Pikler en Maria Montessori biedt ons inspiratie en diepgang. Wij zorgen voor een warme en uitdagende omgeving voor de kinderen waar niet het budget leidend is, maar de behoefte van de groep en het individuele kind.

Kino is een kleinschalig kinderdagverblijf dat als doel heeft om kleinschalig te blijven. De eigenaresse stuurt op betrokken wijze het team aan en helpt mee. De medewerkers en leidinggevende kennen ouders goed, wat een gezellige en persoonlijke sfeer creëert. Daardoor is er een hoge mate van afstemming tussen collega’s, leiding en ouders. Als jij als ouder met een gerust hart je kind brengt, voelt jouw kind ook dat het goed is.

Via een besloten communicatieportaal voor ouders volg je de belevenissen bij Kino aan de hand van berichten, foto’s en filmpjes. In aanvulling op het dagelijkse contact bij het brengen en halen, praat de mentor van je kind jou jaarlijks uitgebreid bij over alle ontwikkelingsstappen die wij hebben gezien. Wil jij tussendoor van gedachten wisselen over gedrag van je kind, dan nemen we daar graag de tijd voor in een extra gesprek.

Nieuwsgierig geworden? Kom gerust eens een kijkje nemen! We laten met trots onze locatie en werkwijze zien.