Gezonde voeding

Voeding is een voorwaarde voor een kind om te kunnen groeien en te ontwikkelen. Daar besteden wij dan ook veel zorg aan, met voornamelijk biologische producten en gezonde voedingskeuzes. Jong gewend aan gezonde eetgewoontes, leren kinderen deze keuzes ook te maken op latere leeftijd. In een groep met kinderen is het voorbeeld van de anderen een grote stimulans om nieuwe dingen te proberen. Het eten van gezonde voeding gaat daardoor vaak makkelijker.

Wij eten tussen de middag biologische warme maaltijden. Bewezen is dat kinderen beter de activiteiten op de dag aankunnen als zij tussen de middag warm eten. Een bijkomend voordeel is dat in de avond eventueel brood gegeten kan worden, wat de stress voor werkende ouders vermindert. Twee warme maaltijden is echter ook geen enkel probleem!

Groente en fruit
We houden graag rekening met dieetwensen en allergieën. De maaltijden zijn op verzoek glutenvrij, koemelk- en lactosevrij, vegetarisch of veganistisch en bevatten nooit noten of varkensvlees.

Eigen ritme voor baby’s, net als thuis

Baby’s krijgen meegegeven (moeder)melk of de biologische flesvoeding die wij in huis hebben. Wij maken verse fruit- en groentehapjes klaar. Al jong bieden we daarbij een glaasje water aan, omdat kinderen de gezonde gewoonte van water drinken dan gemakkelijk aanleren en rustig kunnen wennen aan de techniek van uit een glas drinken.

Wij volgen bij baby’s het ritme van thuis. In overleg met de ouders wordt gekeken wanneer een kind toe is aan het eten en drinken in de groepsstructuur. Dreumesen die overdag bij Kino geen melkvoedingen meer nodig hebben, krijgen ’s middags yoghurt met havermout.

Vertrouwd dagritme voor peuters

  • ’s ochtends rond 10.00u: Fruit van het seizoen met water of biologische kruidenthee
  • ’s middags rond 12:00u: Warme lunchmaaltijd met water, thee of melk
  • ’s middags rond 15.00u: Volkoren cracker, rijst- of speltwafel met groentespread en een groentesnack van paprika, wortel en komkommer, met water of thee.
  • Aan het einde van de dag: Een klein tussendoortje, zoals fruit