Plaatsing en contract

Procedure van plaatsing

Wij proberen zo snel mogelijk een plaats voor je kind op ons kinderdagverblijf te garanderen. Het is vanwege wachtlijsten verstandig om tijdig in te schrijven. Wij rekenen daar geen kosten voor.

Als er meer aanmeldingen dan plaatsen zijn, hanteren wij onderstaande richtlijnen:

  1. Kinderen met een broer of zus die al naar onze kinderopvang komt, krijgen voorrang. Deze regel hebben wij omdat wij onze bestaande klanten maximaal willen bedienen in de opvangbehoefte die zij hebben.
  2. De leeftijd van een kind bepaalt mede of er plek is op de groep. Wanneer de groep bijna vol is, kan een ouder kind soms nog wel geplaatst worden, maar een jonger kind niet. Dit heeft te maken met wettelijke regels vanuit de wet kinderopvang.
  3. De woensdag en vrijdag zijn veelal dagen dat er meer plaats is. Bij een verzoek waarin deze dagen ook opgenomen zijn, ontstaat er een grotere kans tot plaatsing.
  4. Wanneer bovenstaande factoren niet van toepassing zijn, geldt de datum van ontvangst inschrijving.

Oudercontract

Nadat jij van ons hoort dat er een plek voor jouw kind beschikbaar is op het kinderdagverblijf, ontvang je van ons een plaatsingscontract. Hierop staan jullie gegevens genoteerd, de afgesproken dagen en de voorwaarden van het contract. Wij ontvangen graag binnen 5 werkdagen een akkoord retour. De plaatsing is dan definitief.

Wil jij, om welke reden dan ook, toch afzien van de plaatsing dan kun je tot 1 maand voor de startdatum kosteloos annuleren. Daarna geldt een opzegtermijn van 1 maand vanaf de 1e of de 15e dag per maand.

Bij het plaatsingscontract horen ook de algemene voorwaarden, opgesteld door de brancheorganisatie. Bij het tekenen van het contract ga je akkoord met die algemene voorwaarden.