Waarom Kino-Kinderopvang

Kino-Kinderopvang

Kino-Kinderopvang staat voor kinderen in een natuurlijke omgeving. Een natuurlijke omgeving heeft niet alleen te maken met natuurlijke producten maar ook een omgeving die de natuurlijke ontwikkeling van een kind stimuleert. Kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar ontwikkelen zich in een rap tempo waarbij de belangrijkste vaardigheden voor de latere ontwikkeling worden vastgelegd. Een kinderdagverblijf is daarom niet alleen een plek om lekker te spelen maar ook een plek om de eigen vaardigheden op een speelse manier te oefenen. Een kind die daarin de ruimte krijgt en de materialen aangeboden krijgt die passend zijn, is een gelukkig kind. Kinderen hebben immers een enorme intrinsieke motivatie om te willen leren en ontdekken. In een omgeving met een warm pedagogisch klimaat waarbij de belangrijke  momenten van aandacht voor de verzorging worden afgewisseld met ruimte voor zelfontplooiing. Wij laten ons daarom vooral inspireren door de kinderen die heel geconcentreerd bezig kunnen zijn met hun eigen vaardigheden verwerkt in spel. Ouders die hun kinderen bij Kino-Kinderopvang op de opvang hebben zitten merken dat het welbevinden van hun kind bij ons altijd voorop staat.

Een mooie beschrijving van een ouder waarom zij voor Kino-kinderopvang hebben gekozen;

Waarom ik Olivia bij Kino-kinderopvang meteen op de grond wilde zetten (en bij de andere opvang angstvallig in mijn armen hield)

We zochten een KDV met een visie, natuurlijk spelen en biologisch eten. We zijn op allerlei leuke plekken gaan kijken, maar bij Kino-kinderopvang maakte de mensen voor ons het verschil.

Toen we bij jullie binnenkwamen zat een leidster achter in de grondbox met een babytje in haar armen dat niet in bed wilde slapen. Dat gaf mij het vertrouwen dat jullie echt naar het kind kijken wat hij nodig heeft en dat deze kleintjes nog niet aan ‘de regels’ van in bed slapen hoeven te voldoen als dat even niet lukt maar dat jullie de geborgenheid dan even voorop stellen. Ze zat daar heel gezellig en geduldig en dat gaf mij een veilig gevoel. Een andere leidster was een kindje aan het verschonen en praatte er heel rustig tegen, over wat ze allemaal aan het doen was, zo’n soort betekenis geven leek me heel erg fijn voor een baby. Alle twee straalden ze rust en warmte uit.

Al snel gingen we op de grond zitten omdat de ruimte daar heel erg toe uitnodigt oa door de vloerverwarming en dat alles zo laag is, waardoor ik de opvang echt vanuit de ogen van een baby kon bekijken.

Het was heel fijn om te zien dat Olivia meteen ging rondkruipen en dat er zo’n leuk en slim speelgoed was. Ook sprak het me aan dat ze alles zelf konden ontdekken en jullie ze niet in stoeltjes oid zetten wat ze zelf nog niet kunnen. En dat er geen kindjes in kinderstoelen zaten te wachten of huilen tot iedereen ging eten, maar dat ze dat op hun eigen moment doen.

Toen we ook bij de peuters werden rondgeleid zei de leidinggevende de kindjes gedag en vertelde dat we even op bezoek kwamen, dat vond ik heel respectvol, we kwamen immers hun ruimte binnen.

Dat het klein was, had als voordeel dat ik alles heel erg goed in me op kon nemen en niet een lange rondleiding door veel verschillende groepen kreeg of ‘op een kantoortje’ een intake gesprek had, terwijl je kind daar uiteindelijk geen tijd gaat doorbrengen. Als toekomstige ouder ervaardde  ik aandacht voor ons bezoek en ik vond het heel leuk dat er een portaal is zodat ik bv ook aan mijn familie in het buitenland, waar kinderopvang helemaal niet zo normaal is en door de oma’s gedaan wordt, kan laten zien dat ze hier ook echt in goede en warme handen is 🙂

Lieselotte